Çikolata malzemeleri nelerdir

Gerçek çikolata nasıl yapılır?

Gerçek çikolata nasıl yapılır?

  1. Bitter çikolata için, kakao kütlesi, kakao yağı ve şeker karıştırılır.
  2. Sütlü çikolata elde etmek için kakao kütlesi, kakao yağı, şeker ve süt tozu karıştırılır.
  3. Beyaz çikolata yapımında ise, çikolatanın kararmasına neden olacağından kakao kütlesi kullanılmaz.

Evde çikolata nasıl yapılır Malzemeler?

Ev Yapımı Çikolata Tarifi İçin Malzemeler

  1. 1 litre süt.
  2. 3 yemek kaşığı kakao.
  3. 1 yumurta.
  4. 2 kahve fincanı toz şeker.
  5. 1 kahve fincanı un.
  6. 2 kahve fincanı nişasta.
  7. Yarım paket margarin (125g)

Oct 25, 2014

Çikolata nasıl Temperlenir?

Çikolata Temperleme Nasıl Yapılır?

  1. Çikolata öncelikle benmari usulü ile 45-50 dereceye dek eritilir.
  2. Eriyen çikolatanın ısısı 27-28 derecelere düşürülür.
  3. Bu işlemler boyunca temperleme spatulası kullanılarak sürekli temperlenir.
  4. Çikolata tekrar 31-32 derecelere dek getirilip temperleme işlemi tamamlanır.

Çikolatanın içinde ne var?

Sütlü çikolatanın yüzde 44.5'i şeker, yüzde 22'si süt tozu, yüzde 15'i kakao kütlesi, 18'i kakao yağı, yüzde 0.47'si lesitin, yüzde 0.03'ü ise etil vanilindir. Çikolata yapımı için yalnızca kakaonun kaliteli olması yeterli değil.

Kakao ile çikolata nasıl yapılır?

Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kasenin içerisine yumuşayan tereyağını ve kakao tozunu koyarak karıştırın.
  2. Kakao tozu ve tereyağı macun kıvamına gelene kadar karıştırma işlemine devam edin.
  3. Karışımı ısıya dayanıklı bir kasenin içerisine koyun. …
  4. Tencerenin içerisine 1 bardak su koyun.

Organik Çikolata nasıl yapılır?

Evde Organik Çikolata Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır? İçerisine pudra şekeri ve kakao koyup, pütür pütür olmayacak şekilde çırpıcıyla karıştırarak çırpıyoruz. Son olarak buzdolabımıza koyacağımız kalıbımıza koyarak (bu esnada içerisine üzüm, badem ve bal katmak isteyenler koyabilir) buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.

El yapımı çikolata nasıl yapılır?

Pudra şekerini, süt tozlu, erimiş ve kakaoyla buluşmuş yağın içerisinde erit. Şekerin iyice eridiğinden emin olmalısın, çünkü şeker erimezse çikolatanın içerisinde tane tane kalabilir. Tüm malzemelerin bütünleşmesini sağladıktan sonra çikolata hazır sayılır. Düzenli aralıklarla karıştırarak çikolatanın ılımasını sağla.

Posted in <a href="https://desigus.gen.tr/category/konum/" rel="category tag">Konum</a>