Yeşil kart başvuru

E devletten yeşil kart başvurusu nasıl yapılır?

EDevlet yeşil kart başvurusu için gerekli adımlar;

  1. turkiye.gov.tr adresi kullanılarak, SGK yeşil kart başvuru işlemleri yapılmalıdır.
  2. Edevlet giriş ekranı üzerinden “Giriş Yap” butonuna tıklanmalıdır.
  3. T.C. …
  4. Edevlet ana sayfasındaki “E-Hizmetler” bölümüne tıkladıktan sonra, “Kurumlar” bölümü tercih edilmelidir.

Yeşil kart almak için nereye başvurulur?

Yeşil kart alabilmek için öncelikle gelir testi yaptırılması gerekmektedir. Gelir testi için başvurular ikametinizin bağlı olduğu Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılmaktadır. Daha sonra gelir testi sonuçlanınca bağlı bulunduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumu'na uğramalısınız.

Yeşil kart çıkartmak için neler gerekli?

Valilik veya kaymakamlık nezdinde kurulan Yeşil Kart bürolarına, nüfus cüzdanı, vukuatlı nüfus kayıt örneği, 2 adet fotoğraf, ikametgah belgesi ve matbu olarak hazırlanmış “Yeşil Kart Başvuru ve Bilgi Formu”nu doldurarak başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Yeşil kart nedir kimlere verilir?

YEŞİL KART NEDİR? Yeşil kart, SGK kapsamında olmayan vatandaşların, sosyal güvenceye alınıp, geçimlerini sağlayabilecekleri bir gelir elde edilmesini sağlayan bir hizmettir. 3816 Sayılı kanun gereği yardıma muhtaç ve sağlık güvencesi olmayan kişilere ücretsiz sağlık hizmeti alabilmeleri için verilir.

Yeşil kart ne zaman çıkar?

Gelir testi başvurunuz sonuçlanır sonuçlanmaz bağlı olduğunuz SGK'ya giderek tescili açtırabilirsiniz ve açılış tarihinden itibaren sağlıktan yararlanmaya başlayabilirsiniz. Gelir testi başvurusunun ortalama sonuçlanma tarihi ise değişkenlik göstermekle birlikte 10-15 gün arasıdır.

Sosyal yardım yeşil kartlılara veriliyor mu?

Muhtaçlık sınırının altında yaşamak zorunda olanlar yani eskiden yeşil kartlı olanlar; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na, belediyelere, dernek ve vakıflara ve diğer kurumlara sosyal yardım almak adına başvurabiliyorlar.

Yeşil kart süresi ne kadar?

13/6/2003-25137) Yeşil Kart alındığı tarihten itibaren normal hallerde (ölüm, maddi durumda değişiklik vb haller dışında)bir yıl geçerlidir.

Posted in <a href="https://desigus.gen.tr/category/konum/" rel="category tag">Konum</a>