Total kalça protezi

Total kalça protezinin ömrü ne kadardır?

Uygun cerrahi teknik ve modern protez tasarımları kullanılarak yapılan kalça protezlerinin ömrü günümüzde 20-25 yıla kadar uzamıştır. Gevşeyen protezler, çoğu hastada ikinci bir ameliyat ile çıkartılıp yeniden protez yerleştirilebilir, ancak ikinci protezin ömrü, ilki kadar uzun değildir.

Total kalça protezi ne demek?

Total kalça artroplastisi veya halk arasında bilinen ismi ile total kalça protezi, kalça eklemi ileri derecede kireçlenmiş (osteoartrit) veya hasarlanmış kişilerde, hasarlı eklemin değiştirilmesi yani yenilenmesi ameliyatıdır.

Total kalça protezi kimlere uygulanır?

Total kalça protezi kimler için uygundur? Kalça eklemi artrit, kalça çıkığı, kırık ya da damarlanma bozukluğuna bağlı olarak ileri derecede hasar görmüş kişilerde, diğer tedavi yöntemleri (ilaçlar, fizik tedavi, eklem içi enjeksiyonlar, baston kullanımı) ile sonuç alınamazsa kalça protezi uygulanır.

Kalça Protezi Ameliyatı Sonrası Ne zaman normal yaşam?

Kalça protezi uygulaması sonrasında 3 ay sonra hastalar normal günlük yaşamlarına tamamen dönebilmektedir. total kalça protezi uygulanan hastalar ise ağır iş gücü gerektiren işlerde çalışamamaktadır.

Kalça protezi ameliyatı riskli midir?

Kalça protezi ameliyatına özgü en bilinen komplikasyonlar arasında implantın gevşemesi veya çıkığı ve bacak uzunluğundaki küçük farklılık vardır. Sağlık ekibiniz bunları sizinle görüşebilir. Bacak damarlarında kan pıhtıları kalça protezi ameliyatının olası komplikasyonlarındandır. Cerrah önleyici bir program çizebilir.

Kalça protezi neden gevşer?

Bununla birlikte protezde zamanla oluşan doğal aşınma sonrası ortaya çıkan küçük yıpranma parçacıklarına karşı gelişen vücudumuzun bağışıklık yanıtı sonrası oluşan kemik yıkımı protez ile kemik arasındaki bağlantıyı bozarak gevşemeye sebep olur.

Kalça protezi ameliyatı olmazsam ne olur?

Kalça kireçlenmesinde ameliyat olunmazsa ne olur: Kalça kireçlenmesi kendiliğinden gerileyecek, geçecek bir hastalık değildir. Dışarıdan alınan herhangi bir ilaç veya herhangi bir fizik tedavi yöntemi de hastalığı geçirmez. Hastanın ağrıları zaman geçtikçe artar, bazen ilgili tarafta kısalık oluşur.

Posted in <a href="https://desigus.gen.tr/category/insanlar/" rel="category tag">Insanlar</a>