Sirkesiz fasulye turşusu nasıl yapılır

Sirke ile fasulye turşusu nasıl yapılır?

Sarımsakları kavanozun ortasına koyun ve üzerini taze fasulye ile doldurun. Tuzlu sirkeli suyu kepçe ile kavanozlara dökün. Tüm suyu kavanozlara ekledikten sonra ağızlarını sıkıca kapatın. Kavanozları ortalama 20 gün boyunca kuru ve güneş almayan bir dolapta saklayın.

Ordu fasulye turşusu nasıl yapılır?

Turşumuzu hazırlamaya başlayalım ; ilk olarak fasulyeler ayıklanır ve haşlanarak süzülür. Fasulyeler az diri kalsın, çok fazla haşlanırsa fasulyeler ezilir. Daha sonra biber, tuz ve sarımsak ilave edilerek fasulye karıştırılır. Bir kaba konularak üzerine su katılır.

Kavurmalık taze fasulye turşusu nasıl yapılır?

Fasulyeleri güzelce temizliyoruz. Arka kısmını ve üç kısmını alıyoruz kaynamış suya tuzu atıp erimesine bekliyoruz. Fasulyelerin üzerini geçecek kadar şu ekleyince on beş dakika kadar (rengi dönene kadar) haşlıyoruz. Daha sonra fasulyeleri soğuk suya alıp sıcaklığı geçince kavanozlara koyuyoruz .

Fasulye turşusuna ne kadar tuz konur?

Fasulye Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  1. 1kg. taze fasulye.
  2. 5su bardağısu.
  3. 1çay bardağısirke.
  4. 2yemek kaşığıkaya tuzu(veya deniz tuzu)

5 kiloluk bidona fasulye turşusu nasıl yapılır?

5 litrelik bidonun dibine biraz sarımsaklar atılıp fasulyeler de doldurulmaya başlanır. Aralara sarımsak atılarak bidon 1 parmak kalıncaya kadar doldurulur. Dolunca üzerine nohutlar da atılır. Tuzu ve sirkesi de ilave edilip üzeri kaynatıp soğutulan su ile tamamlanır.

Fasulye Turşusu Haşlamadan olur mu?

Fazla haşlanırsa turşu erken olgunlaşıp eriyebilir, hiç haşlanmazsa fasulye turşusunun olması için daha uzun süre beklemek gerekir. Ayrıca fasulye turşusu haşlamadan yapılması fasulyenin çiğ olarak yenilmesi durumuna yol açacağından bazı uzmanlarca sakıncalı görülmektedir.

Turşuluk fasulye nasıl olur?

Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır Nasıl Yapılır?

  1. Fasulyeler yıkanır, temizlenir.
  2. Büyük boy tencereye yarısına yakın su doldurulur ve kaynamaya bırakılır.
  3. Kaynamaya başladığı zaman fasulyeler azar azar tencereye atılır.
  4. Fasulyeleri içine attıktan sonra, su kaynamaya başladığı zaman 3 dakika içinde tutulur.

Posted in <a href="https://desigus.gen.tr/category/genel/" rel="category tag">Genel</a>