Isim değiştirme şartları

İsim değiştirmek için yaş sınırı var mı?

18 yaşından küçük kişinin velisinin bu davayı açmak istememesi halinde kişi kendisi de bu davayı açabilir. Tam ehliyetsizler, isim değiştirme davasını yasal temsilcileri aracılığı ile dahi açamaz.

İsim değiştirmek için ne yapmak gerekir?

İsim değiştirme ismini veya soyisimini değiştirmek isteyen kişinin ikametgah adresindeki yetkili ve görevli Asliye Hukuk Mahkemesine yazılı bir dilekçeyle başvurmasıyla yapılır. İsim ve soy ismin değiştirilebilmesi için haklı sebeplerin varlığı şarttır.

Mahkemeye gitmeden isim değişikliği nasıl yapılır?

İlgili başvurular e-Devlet kapısı üzerinden alınmaktadır. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak e-Devlet'e giriş sağlayınız. Daha sonra, arama kısmına "Ad ve Soyadı" yazdıktan sonra "İl / İlçe İdare Kurulu Kararı ile Ad veya Soyadı Düzeltilmesine İlişkin Başvuruların Alınması" seçeneğine tıklayınız.

E-Devlet’ten isim değiştirilebiliyor mu?

eDevlet sistemine yeni bir hizmet daha eklendi. İsim ve soyisim düzeltilmesine yönelik başvurular, artık eDevlet'ten yapılabilecek.

İsim değiştirme ücreti ne kadar?

İsim ve Soyadı Değiştirme Maliyeti Ne Kadar? 2020 yılında açılan bir isim değiştirme davası için davanın başında harç ve masraflar dahil 366,60 TL ödeme yapılmaktadır.

Çocuğun kimlikteki ismi nasıl değiştirilir?

Çocuğun isminin değiştirilmesi için velayet hakkına sahip olan tarafın, çocuk adına ikametinin bulunduğu yer asliye hukuk mahkemesine başvurması gerekmektedir. Eğer anne ve babanın evliliği devam ediyorsa bu defa birlikte velayet söz konusu olur ve anne-babanın davayı birlikte açmaları gerekmektedir.

İsim değiştirmek ne kadara mal olur?

İsim ve Soyadı Değiştirme Maliyeti Ne Kadar? 2020 yılında açılan bir isim değiştirme davası için davanın başında harç ve masraflar dahil 366,60 TL ödeme yapılmaktadır.

Posted in <a href="https://desigus.gen.tr/category/insanlar/" rel="category tag">Insanlar</a>